Instant Inspiratie

Auteur: Ina Oome
Categorie: column by INA!

Timemanagement een belangrijk element om voldoende tijd te creëren voor creatieve projecten, maar is timemanagement wel zo makkelijk? 

Wees baas over je eigen tijd!

Zo begint bijna elk boek of artikel als het gaat over timemanagement. Tja, ‘baas zijn over je eigen tijd’ het is net zo’n cliché als ‘baas zijn over je eigen leven’. Het klinkt zo logisch en vanzelfsprekend, maar soms komt er niet veel van terecht.

Maar oké, ik heb toch even tijd gemaakt om stil te staan bij het feit waar ik mijn tijd aan spendeer? Want het schrijven van een column is eigenlijk al weer te lang geleden, spontaan een filmpje pikken of mijn kledingkast uit mesten ook. Mijn bescheiden persoonlijke conclusie is: ‘Ik ben te gedreven en loyaal’. Zo maak ik altijd tijd voor mijn opdrachtgevers, verschillende bestuursfuncties, familie en vrienden. Eigenlijk weet ik dat ook wel van mezelf en misschien vind ik het ook wel heerlijk om lekker veel om handen te hebben.

Het hele timemanagement heb ik binnen opdrachten en projecten echt wel onder de knie. En dit is weliswaar pas mijn eerste column sinds het laatste kwartaal, maar ik heb wel tijd besteed aan het ‘restylen’ van mijn website. Onder het mom ‘het oog wil ook wat’ en ‘een eerste indruk, maak je maar een keer’ heb ik bewust tijd in dit tijdsintensieve klusje gestoken.

Instant inspiratie

Wel is het zo dat weinig tijd vaak hand in hand gaat met weinig inspiratie. Met de ‘instant inspiratie’ werkwijze had ik zo in een mum van tijd de creativiteit gevonden die nodig is. Instant inspiratie toepassen is een ogenschijnlijk voor de hand liggende methodiek, maar deze nuttige tips wil ik jullie niet onthouden:

  • verzamel, struin en leg jezelf een onderwerp, vraag of probleem op
  • maak je hoofd leeg of… denk aan de meest onrealistische dingen
  • prik een datum en leg jezelf een deadline op

So far, so good! Instant inspiratie kan ik toepassen; de nieuwe website is in de lucht en mijn eerste column is een feit. En met passie voor mijn professie vind ik het heerlijk om elke dag druk bezig te zijn met mijn vak. De diversiteit van alle projecten zou ik zeker niet willen missen. En ach als daardoor mijn kast wat minder vaak wordt uitgemest dan vind ik dat oké.  En op z’n tijd is een beetje chaos en hectiek ook goed voor je creativiteit!

Misschien ook interessant

Stelling: De invloed van marketing op jongeren wordt overschat

‘Ondanks bewustheid zijn jongeren toch ontvankelijk', aldus Miss Marketing op de stelling: De invloed van marketing op jongeren wordt overschat.
Meer lezen

Stelling: ook merkvertrouwen is onderhevig aan inflatie

Nu denk ik dat het vooral merken treft die nog niet of helemaal niet meebewegen met alle veranderingen. Er is een post-pandemische revolutie gaande. En net als ten tijde van industriële en digitale revolutie zullen de niet veranderingsgezinde het niet overleven.
Meer lezen

Groen van jaloezie

Groen van jaloezie want er is altijd Baas boven Baas deze lokale rakker alias de Burgemeester mag gewoon heerlijk de hele dag in de zon zitten.. mij de ogen uitsteken terwijl ik achter de laptop de dagen aftel …zon zitten.. mij de ogen uitsteken terwijl ik achter de laptop de dagen aftel …
Meer lezen

Bon Pasku ?

To all Fl'Amigo's ? Feliz Navidad ? Bon Pasku ? Merry Christmas ✨Prettige Kerstdagen ? en hopelijk een heel goed 2022 ❣ Tot die tijd ga ik het er ondanks alles van nemen en ? dat volgend jaar het voor velen een stuk ☀️ uit ziet ??‍♀️ iNA! is gesloten van 23 december 2021 tot en met 5 januari 2022
Meer lezen

Meet Bob

Bob is een Caribische flamingo. Zijn leven nam een dramatische wending toen hij tegen een hotelraam vloog, waardoor hij een zware hersenschudding opliep.
Meer lezen