Stelling: Krimpflatie is oplichting van de consument

Auteur: Ina Oome
Categorie: Bonaire blogger

Stelling: Krimpflatie is oplichting van de consument

‘MOREEL KOMPAS LIJKT VOLLEDIG TE ONTBREKEN’

Soms wil de consument graag voor de gek gehouden worden, maar de mate waarop dit nu gebeurt, loopt de spuigaten uit. Is dat oplichting? In een aantal gevallen wel! De net iets te plat geslagen schnitzel voor hetzelfde geld op je bord is toch wel iets anders dan het stelselmatig bewust verminderen van waar krijgen voor je geld. Nu maken bedrijven van de nood een deugd. Marge wordt gemaximaliseerd, waarbij stijgende onkosten door alle omstandigheden in de wereld als excuus worden gebruikt. Althans dat excuus dragen ze aan zodra men in de gaten heeft dat er sprake is van krimpflatie. Tot aan dat moment wordt er schaamteloos gemorreld aan de inhoud van verpakkingen, hoeveelheidsverhoudingen van ingrediënten en zelfs inperkende service. Helaas lijkt deze kortetermijnstrategie niet door de marketeers te kenteren. Net zo min als dat de marketeer duurzaamheid op de agenda krijgt bij corporate organisaties. De kortetermijnwinst lonkt en het morele kompas lijkt volledig te ontbreken. In oorlog en de liefde is schijnbaar alles geoorloofd. Weet dat er een tijd komt waarin je als merk de consument weer nodig hebt in plaats van andersom. En zoals we allemaal weten zijn consumenten als eenheid perfect in staat om een merk te cancelen.

Misschien ook interessant

Stelling: Krimpflatie is oplichting van de consument

Lees de reactie van Ina Oome Miss Marketing alias Bonaire Blogger zoals gepubliceerd in Marketing Tribune. Belangrijkste quote: 'Moreel kompas lijkt volledig te ontbreken.'
Meer lezen

Miss Marketing in Marketing Tribune

Volgende week verschijnt mijn 14e bijdrage in Marketing Tribune. Het zal wel mijn eerste bijdrage zijn als Miss Marketing Bonaire c.q. Bonaire Blogger. Paar duizend kilometer verder, met flamingo's in plaats van reigers en het hele jaar rond mooi weer.
Meer lezen

NIMA en Factor-C op Bonaire is een feit!

Als het online staat is het pas echt.... toch! Miss Marketing Bonaire voor NIMA en Factor-C trainingen en nog veel meer ...
Meer lezen

The Bonaire feeling

The feeling that has already stolen our hearts❣️The Bonaire feeling 🙋‍♀️🦩🌵☀️
Meer lezen

Old ways won't open new doors

Elke Marketing Professional hoort met enige regelmaat vanuit de organisatie of van de klant de legendarische woorden: "maar wij doen dat altijd zo!" 
Meer lezen