Stelling: De invloed van marketing op jongeren wordt overschat

Auteur: Ina Oome
Categorie: column by INA!

‘Ondanks bewustheid zijn jongeren toch ontvankelijk’

Het zijn de generaties die met social media opgroeien en waar social media in meegroeit. Niet voor niets dat vooral infl uencermarketing ingezet wordt om jongeren te beïnvloeden. Gericht inspelen op jongeren via influencers, het personaliseren van uitingen en het tracken daarvan lijken deel uit te maken van een effectieve campagne om jongeren te bereiken.

En ogenschijnlijk kennen en begrijpen jongeren het verdienmodel erachter, maar maakt dat dan ook dat ze er minder ontvankelijk voor zijn? Zolang het authentiek is, niet too much in your face en inspeelt op hun belevingswereld zijn jongeren zeker beïnvloedbaar. Wel zijn jongeren zelf ook bezig met het aspect beïnvloeding en weten ze dat ze zichzelf niet teveel moeten laten meeslepen. Vooral doordat ze weten dat er teveel gekeken wordt naar wat je niet hebt, in plaats van naar wat je wel hebt. Er is bewustheid over het feit dat de fear of missing out je laat verlangen naar iets waar je wellicht niet eens echt behoefte aan hebt.

Ondanks deze bewustheid zijn ze toch ontvankelijk, zeker als het op de juiste manier over de bühne wordt gebracht. De juiste media, de juiste boodschap op het juiste moment. Exact waar het marketingvak om draait.

 

Publicatie: Marketing Tribune

Bron: Beau de Louw

Stelling:

"Stelling: De invloed van marketing op jongeren wordt overschat"

Misschien ook interessant

Stelling: CX is belangrijker dan marketing

A satisfied customer is the best strategy of all!
Meer lezen

Stelling: ‘Alle Nederlandse retailers moeten uitgever worden’

Sommige consumenten waarderen misschien een minder digitale en meer traditionele aanpak. 
Meer lezen

Stelling: 'B2B marketing is moeilijker dan B2C'

Focus op positionering versus focus op branding. Het eerste wat in mij opkomt, is dat B2B marketing meer van je vraagt als het gaat over de feitelijke en vaak inhoudelijke aspecten van de dienst of het product.
Meer lezen

Stelling: Krimpflatie is oplichting van de consument

Lees de reactie van Ina Oome Miss Marketing alias Bonaire Blogger zoals gepubliceerd in Marketing Tribune. Belangrijkste quote: 'Moreel kompas lijkt volledig te ontbreken.'
Meer lezen

Miss Marketing in Marketing Tribune

Volgende week verschijnt mijn 14e bijdrage in Marketing Tribune. Het zal wel mijn eerste bijdrage zijn als Miss Marketing Bonaire c.q. Bonaire Blogger. Paar duizend kilometer verder, met flamingo's in plaats van reigers en het hele jaar rond mooi weer.
Meer lezen