Nieuwjaar met nieuwe concepten of plannen? Het start altijd met een idee!

Auteur: Ina Oome
Categorie: column by INA!

Van idee tot concept

Ideeën genoeg, sterker nog ik loop altijd over van creativiteit en ideeën. Het is juist de kunst om dit te vertalen naar concepten en plannen. Waarbij uiteraard niet alleen met een ‘roze bril’ wordt gekeken omdat er zoveel liefde is voor dat ene idee. Terugkijken naar sterktes en zwaktes, actualiteiten inventariseren en kritisch kijken naar kansen en bedreigingen en van daaruit een gedegen concept en plan uitwerken.

Uiteraard is dat makkelijker wanneer je dit doet voor een idee van iemand anders. Immers met een idee van jezelf ben je toch genegen om door die ‘roze bril’ te kijken en anderzijds heb je vaak ‘oogkleppen’ op voor externe factoren. Het is niet eenvoudig om uit te zoomen en met een kritische blik en helikopterview het geheel te bekijken. Daar heb je soms andere mensen voor nodig.

Heldere kijk

Iets wat ik iedereen toch mee wil geven op dit moment. Juist op dit moment, de maand waarin de feestdagen voor de deur staan en men bezig is met terugkijken op het afgelopen jaar en plannen maken voor de toekomst. Een periode waarin alles er rooskleurig uitziet, het weer beter gaat met de economie en men weer bezig kan en durft te zijn met ideeën en plannen. Juist op dat moment wordt de ‘roze bril’ nog meer roze en worden de ‘oogkleppen’ groter. Stop zeker niet met dromen, maar start met het maken van plannen en zorg voor een goed doordacht concept. Werk het idee uit en vertaal het naar een gedegen plan. En bij twijfel, zorg dat iemand even de ‘roze bril’ afzet en de ‘oogkleppen’ wegneemt, zodat ook jouw idee een geweldig plan en concept wordt.

Nieuwe kansen

Zodat je tijdens de feestdagen heerlijk kunt mijmeren en dromen en dat het nieuwe jaar 2017 ook voor jou kansen biedt en een geweldig jaar wordt!

Misschien ook interessant

Bon Pasku 🎄

To all Fl'Amigo's 🦩 Feliz Navidad 🎄 Bon Pasku 💫 Merry Christmas ✨Prettige Kerstdagen 💫 en hopelijk een heel goed 2022 ❣ Tot die tijd ga ik het er ondanks alles van nemen en 🙏 dat volgend jaar het voor velen een stuk ☀️ uit ziet 🙋🏼‍♀️ iNA! is gesloten van 23 december 2021 tot en met 5 januari 2022
Meer lezen

Meet Bob

Bob is een Caribische flamingo. Zijn leven nam een dramatische wending toen hij tegen een hotelraam vloog, waardoor hij een zware hersenschudding opliep.
Meer lezen

Stelling: Makers hoeven niets van marketing te weten

Bekeken vanuit het perspectief dat de makers als vakmensen een wezenlijke bijdrage leveren aan het eindresultaat, is het op z’n minst praktisch dat ze iets weten van marketing.
Meer lezen

Deze flamingo is dus eigenlijk een reiger met ambities.

Dankzij mijn voorliefde voor flamingo’s (misschien nog wel meer voor de landen waar ze leven 😉 ) kwam ik deze foto tegen. Juist in deze foto zag ik ineens de gelijkenis met een reiger.
Meer lezen

Stelling: Cancel culture nekt creativiteit

Het is plausibel dat de cancel culture creativiteit nekt of in ieder geval de durf om een creatief resultaat daadwerkelijk publiekelijk te tonen.
Meer lezen