Miss Marketing Bonaire

Auteur: Ina Oome
Categorie: Bonaire blogger

Mijn eerste Bonaire blog voor NIMA ben ik aan het optekenen terwijl ik geniet van een heerlijk vers sapje op het ‘kantoor’ van mijn man. Lees het terras van Luciano in Kralendijk 😉 Zijn favoriete stek waar hij elke ochtend zijn mail bijwerkt en dingen regelt. Terwijl ik normaal gesproken binnen achter mijn laptop zit in de airco in een Teams meeting.

Waarom ik dit vertel? Omdat ik vandaag een jaloersmakende foto heb geappt en ook gepost als Insta story, terwijl mijn man in Nederland hard aan het werk is in de groothandel. Drankengroothandel voor de horeca en sportverenigingen en dus inderdaad hoogseizoen. Het eerste echte hoogseizoen na de pandemie en sowieso het eerste hoogseizoen voor zijn zoon die net voor de eerste lockdown zijn intrede deed in de zaak. Dus zeker een belangrijk seizoen voor hun om samen zij aan zij op te trekken.

Dat geeft mij alle tijd en ruimte op Bonaire om NIMA Bonaire Community uit te rollen en de eerste stappen te zetten met iNA! Caribbean Competence Center terwijl ik geniet van een heerlijk vers sapje op het kantoor van mijn man.

Miss Marketing Bonaire

Naast de geneugten van het leven zoals het klimaat, easy way of life en stunning views kent het ook uitdagingen. Dit kleine stukje Nederland is soms heel Nederlands en soms heel Caribisch, wat betekent dat processen voor ons soms niet logisch lijken. Ook zijn er tal van zaken die wat langer duren dan we gewend zijn. Denk hierbij aan je inschrijving bij de Kamer van Koophandel tot en met het aanvragen van verschillende vergunningen voor je bedrijfsvoering. Wat weer heel verassend is, is de snelheid van het oprichten van je besloten vennootschap en het bouwen aan je netwerk. Het kleinschalige van het eiland maakt dat iedereen elkaar helpt en voor elkaar klaar staat. Iets waar we in Nederland van kunnen leren.

Goed terug naar het doel van deze Bonaire blog, naast alle leuke en lastige dingen op het eiland is er ook business. Nog in de kinderschoenen staat mijn business hier, wat ook weer even spannend is. Van Miss Marketing SMP-er met een volle order portefeuille weer terug naar de basis. Uiteraard verandert mijn kennis en kunde niet, het is dat ik deze weer anders moet inzetten om te bouwen aan een business op Bonaire. Miss Marketing als brand op een nieuwe markt wegzetten. Gewoon beginnen bij het begin zullen we maar zeggen. Als vind ik nog steeds dat het makkelijker is om te bouwen aan een brand voor een bedrijf dat niet van jezelf is, dan dat wat wel van jezelf is. Niet verzanden in te veel willen zeggen, focus houden en tot de essentie komen! Allemaal wijze lessen die makkelijker zijn als het niet over jezelf of je eigen bedrijf gaat.

Al met al genoeg uitdagingen om over te schrijven de komende tijd. En ik heb nu ook de tijd om regelmatig zoals beloofd te berichten of Miss Marketing op Bonaire en zo een inkijk te geven in het leven op het eiland. Dus stay tuned…

🙋‍♀️🦩🌵☀️

#INA #MissMarketing

#smartmarketing #marketing #communicatie #good2know #bonaire #kralendijk #brabant #waalwijk #NIMA #column #columnist #brabantse #bonairetourism #consultantlife #business #aruba #netherlands #blog #writer #branddevelopment #socialmedia #curacao #turtle #nederland

   

Misschien ook interessant

Stelling: CX is belangrijker dan marketing

A satisfied customer is the best strategy of all!
Meer lezen

Stelling: ‘Alle Nederlandse retailers moeten uitgever worden’

Sommige consumenten waarderen misschien een minder digitale en meer traditionele aanpak. 
Meer lezen

Stelling: 'B2B marketing is moeilijker dan B2C'

Focus op positionering versus focus op branding. Het eerste wat in mij opkomt, is dat B2B marketing meer van je vraagt als het gaat over de feitelijke en vaak inhoudelijke aspecten van de dienst of het product.
Meer lezen

Stelling: Krimpflatie is oplichting van de consument

Lees de reactie van Ina Oome Miss Marketing alias Bonaire Blogger zoals gepubliceerd in Marketing Tribune. Belangrijkste quote: 'Moreel kompas lijkt volledig te ontbreken.'
Meer lezen

Miss Marketing in Marketing Tribune

Volgende week verschijnt mijn 14e bijdrage in Marketing Tribune. Het zal wel mijn eerste bijdrage zijn als Miss Marketing Bonaire c.q. Bonaire Blogger. Paar duizend kilometer verder, met flamingo's in plaats van reigers en het hele jaar rond mooi weer.
Meer lezen