Met een knipoog ?

Auteur: Ina Oome
Categorie: column by INA!

“Seks in reclame moet kunnen”

Sommige dingen zijn al zo oud als de weg naar Rome, zo ook het gebruik van seks in reclames. De stelling of dat dit moet kunnen intrigeert me en tegelijkertijd irriteert het me ook enigszins. Het is vaak met een knipoog en dat zou in een liberale wereld gewoon moeten kunnen zonder dat we direct nadenken over de moraliteitsvragen.

Al vanaf de eerste reclames in het Romeinse rijk komen er sexy boodschappen voor. Het is ook sinds jaar en dag dat het motto ‘seks sells’ wordt benut. En laten we daar vandaag de dag dan ook niet Roomser in zijn dan de Paus.

Denk maar eens even terug aan de ‘Coca-cola light break’ commercial van de tuinman met gespierd ontbloot bovenlichaam. Of de liefdevolle reclame van Auping. Het gaat om dat gevoel van aandacht verkrijgen, het prikkelen van alle zintuigen op welke manier dan ook.

Het is nu eenmaal zo dat ook deze strategie in reclames een bepaald gevoel aanwakkeren. Dat is direct het succes van een commercial en wellicht soms ook direct het probleem. Want wat voor de een ‘n goede associatie is, kan voor de andere een negatieve zijn. En soms kan het als aanstootgevend worden beschouwd.

Wellicht een kwestie van goede doelgroep marketing; de juiste boodschap voor de juiste persona. Laten we het ook niet veel spannender maken dan dat het is.

Stelling:

"Seks in reclame moet kunnen"

Misschien ook interessant

Stelling: Krimpflatie is oplichting van de consument

Lees de reactie van Ina Oome Miss Marketing alias Bonaire Blogger zoals gepubliceerd in Marketing Tribune. Belangrijkste quote: 'Moreel kompas lijkt volledig te ontbreken.'
Meer lezen

Miss Marketing in Marketing Tribune

Volgende week verschijnt mijn 14e bijdrage in Marketing Tribune. Het zal wel mijn eerste bijdrage zijn als Miss Marketing Bonaire c.q. Bonaire Blogger. Paar duizend kilometer verder, met flamingo's in plaats van reigers en het hele jaar rond mooi weer.
Meer lezen

The Bonaire feeling

The feeling that has already stolen our hearts❣️The Bonaire feeling 🙋‍♀️🦩🌵☀️
Meer lezen

Old ways won't open new doors

Elke Marketing Professional hoort met enige regelmaat vanuit de organisatie of van de klant de legendarische woorden: "maar wij doen dat altijd zo!" 
Meer lezen

Miss Marketing Bonaire

Mijn eerste Bonaire blog voor NIMA ben ik aan het optekenen terwijl ik geniet van een heerlijk vers sapje op het ‘kantoor’ van mijn man. Lees het terras van Luciano in Kralendijk 😉 Zijn favoriete stek waar hij elke ochtend zijn mail bijwerkt en dingen regelt.
Meer lezen