Marketing van morgen, is de verandering van vandaag!

Auteur: Ina Oome
Categorie: column by INA!

‘De wereld verandert snel en het is niet de sterkste die wint, maar de meest veranderingsgezinde!’

Het is een veel gehoord statement van marketeers wanneer zij willen benadrukken dat de marketingplannen vernieuwend moeten zijn. Maar wat roept een marketeer tegen zichzelf, wat is het credo in een marketingorganisatie of op een marketingafdeling. Want ook zij moeten vernieuwend zijn en blijven. Ook zij kunnen niet achterblijven in deze dynamische economie, die zich nog steeds vormt in of na de digitale revolutie.

‘De enige zekerheid is het feit dat niets zeker is. De constantheid van verandering.’

Verandering is ook ontwikkeling. Ontwikkeling door nieuwe ervaringen, verrijken van kennis en het leggen van nieuwe contacten. Het is de dynamiek van verandering die inspireert. Dynamiek is ook in het marketinglandschap terug te vinden. Dus als doorgewinterde marketeer pas je jezelf aan en laat je jezelf inspireren door de dynamiek. Laat je inspireren door de veranderingen!

Omarm het feit dat transparantie die de digitale ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht kansen biedt aan nieuwe ondernemers, initiatieven en samenwerkingen. Dat de markt steeds meer bepaalt, dan men niet langer kijkt naar alleen producten of diensten, een bedrijf of merk, maar vooral kijkt naar welk doel het dient. Wat betekent het bedrijf of merk voor hen? Wat draagt het bij aan de samenleving of voegt het iets toe aan hun leven? Persoonlijke en maatschappelijke drijfveren worden steeds belangrijker in de breedste zin van het woord. Verandering van vandaag volgen en toepassen in de marketing van morgen. Blijf vooruitstrevend. Lees, luister en leer in een groep, uit een boek, online of van anderen. Evolueer en beweeg mee door jezelf te ontwikkelen.

Mogelijkheden genoeg. Zo staan vakbladen vol met artikelen over de hedendaagse nieuwe 4 P’s of 4 B’s. Zijn er webinars over de verschuiving van ‘Product Telling’ naar ‘Story Telling’ tot ‘Story Doing’. Masterclasses voor professionals met aansluitend een moment om bij te praten of te discussiëren over het vak en alle veranderingen.

Zorg dat je de marketingprofessional bent die vanuit passie voor de professie en probleemoplossend naar de markt kijkt. Weet dat de marketingmantra ook voor de marketeer zelf geldt: ‘Degene die het meest veranderingsgezind is, is succesvol.’

Ina Oome SMP
INA!

Misschien ook interessant

Stelling: De invloed van marketing op jongeren wordt overschat

‘Ondanks bewustheid zijn jongeren toch ontvankelijk', aldus Miss Marketing op de stelling: De invloed van marketing op jongeren wordt overschat.
Meer lezen

Stelling: ook merkvertrouwen is onderhevig aan inflatie

Nu denk ik dat het vooral merken treft die nog niet of helemaal niet meebewegen met alle veranderingen. Er is een post-pandemische revolutie gaande. En net als ten tijde van industriële en digitale revolutie zullen de niet veranderingsgezinde het niet overleven.
Meer lezen

Groen van jaloezie

Groen van jaloezie want er is altijd Baas boven Baas deze lokale rakker alias de Burgemeester mag gewoon heerlijk de hele dag in de zon zitten.. mij de ogen uitsteken terwijl ik achter de laptop de dagen aftel …zon zitten.. mij de ogen uitsteken terwijl ik achter de laptop de dagen aftel …
Meer lezen

Bon Pasku ?

To all Fl'Amigo's ? Feliz Navidad ? Bon Pasku ? Merry Christmas ✨Prettige Kerstdagen ? en hopelijk een heel goed 2022 ❣ Tot die tijd ga ik het er ondanks alles van nemen en ? dat volgend jaar het voor velen een stuk ☀️ uit ziet ??‍♀️ iNA! is gesloten van 23 december 2021 tot en met 5 januari 2022
Meer lezen

Meet Bob

Bob is een Caribische flamingo. Zijn leven nam een dramatische wending toen hij tegen een hotelraam vloog, waardoor hij een zware hersenschudding opliep.
Meer lezen