Ken je klant, ken de markt, alles draait om kennis.

Auteur: Ina Oome
Categorie: column by INA!

Ken je klant, ken de markt, alles draait om kennis.

Of het nu zelfkennis is of kennis van de markt, het verwerven en vergaren van kennis zorgt ervoor dat je de knowhow hebt om je doel zo effectief mogelijk te bereiken. Want kennis geeft je nu eenmaal inzicht en met de juiste inzichten weet je, je doelen echt te realiseren. De vraag is alleen wanneer heb je de bruikbare inzichten? En heb je ook werkelijk alle inzichten? Wanneer weet je voldoende om echt effectief te zijn?

Je hebt nooit voldoende kennis.

Eigenlijk nooit! De klant verandert van dag tot dag en zijn gedrag ook. Het vergaren van ‘Consumer Insights’ is dan ook een continue proces. Zo geldt dat ook voor het vergaren van kennis als professional. Je bent nooit uitgeleerd en je hebt nooit alle kennis en meest adequate kennis. Er is altijd nieuwe informatie voorhanden.

Uitdagend en verfrissend is het om samen met professionals je kennis te verdiepen en te vergroten. Te kijken naar nieuwe marketing strategieën, nieuwe middelen en media. Maar ook juist eens buiten gebaande paden te gaan als Senior Marketing Professional en een kijkje te nemen in de wereld van pricingsmanager. Of aan de slag te gaan met jezelf als persoon achter de professional. Hoe kun je nog beter adviseren, welke overtuigingstechnieken kun je daarbij benutten. De masterclasses van NIMA lenen zich daar uitstekend voor, het lezen van vakbladen en bijpraten met andere professionals op netwerkborrels trouwens ook.

Kennis opdoen kun je overal.

Wat ik ook leuk vind is het volgen van nieuwe programma’s op TV, want geloof het of niet er valt echt te leren van de programmering. Wat is hip en happening? Nou curling bijvoorbeeld en uiteraard ook de luizenmoeder. Waar je ook lering uit kunt trekken zijn de personas die worden neergezet en het format van programma’s. Dus van masterclasses tot TV kijken of een netwerkborrel. Je kunt overal leren en je kunt overval van leren.

Kortom genoeg stof tot nadenken en veel expertise in deze wereld die je jezelf nog eigen kunt maken. Want ik kan dan wel met een rugzak aan kennis en telbare rimpels aan ervaring de strategische denker en creatieve professional zijn. Dat kan ik alleen blijven door nog meer kennis toe te voegen aan mijn rugzak, mezelf te blijven ontwikkelen en tja ook die extra rimpeltjes hier en daar en de grijze haren op de koop toe te nemen.

Misschien ook interessant

Stelling: De invloed van marketing op jongeren wordt overschat

‘Ondanks bewustheid zijn jongeren toch ontvankelijk', aldus Miss Marketing op de stelling: De invloed van marketing op jongeren wordt overschat.
Meer lezen

Stelling: ook merkvertrouwen is onderhevig aan inflatie

Nu denk ik dat het vooral merken treft die nog niet of helemaal niet meebewegen met alle veranderingen. Er is een post-pandemische revolutie gaande. En net als ten tijde van industriële en digitale revolutie zullen de niet veranderingsgezinde het niet overleven.
Meer lezen

Groen van jaloezie

Groen van jaloezie want er is altijd Baas boven Baas deze lokale rakker alias de Burgemeester mag gewoon heerlijk de hele dag in de zon zitten.. mij de ogen uitsteken terwijl ik achter de laptop de dagen aftel …zon zitten.. mij de ogen uitsteken terwijl ik achter de laptop de dagen aftel …
Meer lezen

Bon Pasku ?

To all Fl'Amigo's ? Feliz Navidad ? Bon Pasku ? Merry Christmas ✨Prettige Kerstdagen ? en hopelijk een heel goed 2022 ❣ Tot die tijd ga ik het er ondanks alles van nemen en ? dat volgend jaar het voor velen een stuk ☀️ uit ziet ??‍♀️ iNA! is gesloten van 23 december 2021 tot en met 5 januari 2022
Meer lezen

Meet Bob

Bob is een Caribische flamingo. Zijn leven nam een dramatische wending toen hij tegen een hotelraam vloog, waardoor hij een zware hersenschudding opliep.
Meer lezen